ChemicalNet HQ

Size

800 sqm

Location

Athens, Greece

Status

Feasibility study, Concept 

Client

Private

Team

Tommaso Bernabò Silorata, Konstantina Tzemou

Typology

Adaptive Reuse | Office & Lab Space

The project consists of the adaptive reuse and re-purposing of an existing building complex in Athens, Greece. The complex has a long history of reconfiguration as it used to be an elementary school before becoming an outdoor movie theater, which was its most recent use. The project looks at the transformation of the existing complex of 3 individual buildings and the courtyard that connects them into a complex of offices, R&D labs and social spaces for the company. Given the fact that the project is planned as a phased operation, the design proposes the distribution of the three programmatic uses into the three distinct buildings on site. Taking advantage of Athens’ mild climate, the project establishes strong connections between the three buildings through the open, shared courtyard in the middle of the site. 

Copyright © 2020 DEPÓLIS Architecture, All rights reserved. Get in touch: contact@depolis.net

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn